Fotografie cursus

Fotografie cursus

Fotocursus voor persbureau Langs de Melkweg

Afgelopen week mocht ik een fotocursus verzorgen voor persbureau Langs de Melkweg uit Sneek. Dit persbureau is afgelopen jaar gestart en voorziet media, bedrijven en organisaties is met name in de land- en tuinbouwsector actief. Om zelf  beeldmateriaal bij artikelen te kunnen leveren, wilden ze graag een fotocursus volgen. Daarom hebben we een cursusdag georganiseerd met een theoriedeel en een praktijkdeel dat goed aansluit bij hun werkveld.

Na een lange en intensieve dag waar we veel theorie hebben behandeld, zijn we op locatie gaan fotograferen. Het was een prachtige zonnige dag en perfect om op locatie de besproken theorie in de praktijk toe te  passen. In de middag vertrokken we naar een boerderij in de buurt van Sneek en hebben we geoefend met de beelden die dit persbureau bij een artikel zou leveren. Ook hebben we gekeken hoe je communiceert met personen die je op de foto moet zetten, hoe je hen stuurt en neerzet om een zo leuk mogelijke plaat te krijgen, hoe je omgaat met dieren en hoe je een reportage kunt opbouwen.

Dat je met een flinke dosis theorie nog niet direct de praktijk beheerst, werd al snel duidelijk. Na enkele uren oefenen, de theorie proberen terug te halen en die toe te passen ontdekten de cursisten dat fotograferen oefening vraagt maar dan ook resultaat oplevert. Net zoals je na één pianoles nog geen pianist bent kun je  na één cursusdag ook niet direct verwachten dat je de mooiste foto’s zonder enige inspanning tevoorschijn tovert. Oftewel: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Aan het einde van de cursusdag hebben we met de enthousiaste cursisten een oefenprogramma afgesproken waardoor ze de opgedane kennis wekelijks kunnen blijven toepassen.

Oefening baart kunst

 


Zoek: